[ X ]
[ X ]
[ X ]
Duminică va avea loc cursa vinicolă „Mileștii Mici Wine Run”
7 Februarie

Pe teritoriul combinatului de vinuri Mileștii Mici se va desfășura, duminică, 9 februarie, cursa vinicolă unică în Moldova și Europa – Mileștii Mici Wine Run, transmite CURENTUL.

În acest an, traseul de 10 km care străbate galeriile subterane ale celui mai mare depozit de vinuri din lume îl vor depăși participanți din 19 țări: Franța, SUA, Olanda, Suedia, Danemarca, Italia și altele.

Mileștii Mici Wine Run este un eveniment sportiv inedit. Pe lângă faptul că participanții concurează pentru medalii și premii, aceștia mai fac cunoștință cu cultura, tradițiile și istoria Moldovei.

Traseul competiției trece prin labirinturile galeriilor subterane ale vinăriei Mileștii Mici, unde sunt depozitate sute de butoaie de vin de stejar și legendara Colecție de Aur – cea mai mare colecție de vin din lume. În plus, pentru participanți au fost pregătite pit-stopuri neobișnuite cu gustări și băuturi tradiționale, precum și zone de divertisment cu muzică și dansuri populare.

Cursa vinicolă de la Mileștii Mici este inclusă în calendarul evenimentelor culturale din Moldova și se desfășoară sub egida brandului turistic de țară „Arborele vieții” cu sprijinul USAID, UKAID și Guvernului Suediei.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților