[ X ]
[ X ]
[ X ]
Duminică, circulația transportului în perimetrul PMAN va fi sistată! Iată din ce motiv
11 Septembrie

Începând cu sâmbătă, 16 septembrie, ora 21:00 până duminică după miezul nopții, circulația în perimetrul Pieții Marii Adunări Naționale circulația transportului va fi sistată, transmite CURENTUL.

Potrivit șefei interimare a Direcției Social Umanitare și Relații Interetnice, Cristina Aparatu, sistarea circulației transportului se va face din cauza evenimentului Serviciului Protecție și Pază de Stat, dar și protestul.

„Pe 17 septembrie SPPS desfășoară evenimentul său de amploare, iar circulația va fi sistată începând cu 16 septembrie orele 21:00, pentru aranjarea corturilor și cele necesare. De asemenea, pe 17 este preconizat și protestul societății civile în fața Parlamentului”, a spus Cristina Aparatu.

În context, Nistor Grozavu, Primarul General interimar, a menționat că trebuie să se facă o analiză a evenimentelor pentru care circulația este sistată.

„Să se facă analiza evenimentelor – pentru ce sărbătoare și cât timp a fost circulația sistată. Să se stabilească, de asemenea, pentru ce evenimente se poate de închis drumul și pentru care nu”, a spus Nistor Grozavu.

Primarul interimar a specificat că după unele evenimente rămâne dezordine și serviciile primăriei nu sunt plătite pentru a face curat.

„Nu este stabilită o taxă pentru lucrările suplimentare. Organizatorii achită doar salubrizarea. Va dura 2-3 zile până se va face curat după evenimentul de sâmbătă”, a spus Nistro Grozavu.

În context, șeful Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), Gheorghe Morgoci, a menționat că în urma modificării traseului troleibuzelor se fac cheltuieli suplimentare.

„Noi pierdem în jur de 5 – 10 mii de lei pentru aceste modificări. Schimbarea traseului duce și ea la unele incomodități și pierderi de bani”, a spus șeful RTEC.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților