[ X ]
[ X ]
[ X ]
Duce faima în întreaga lume, dar nu primeşte pensie! Compozitor: „Mi-au acordat 700 de lei şi eu m-am dezis …”
12 Noiembrie

Compozitorul Eugen Doga are 83 de ani, iar timp de două decenii nu a primit pensie de la stat, pentru că s-a dezis, transmite CURENTUL.

„Nu am pensie, nu mi se dă bani pentru pensie. La 60 de ani mi-au acordat 700 de lei şi eu am zis „mulţumesc” şi m-am dezis. Nimănui nu i-a intrat în cap să revadă chestia asta, poate cuiva i-a ajunge în minte să deie măcar 701 lei. Că eu călătoresc, eu trebuie să mă îmbrac, eu duc altă viaţă, până acum toată conducerea nu s-a interesat. Am apelat, nici un rezultat. Nu niciun leu, cu toate că impozitele le plătesc regulat, cota socială merge”, a spus Eugen Doga, în emisiunea „Fără Protocol”.

De asemenea, a mai spus: „apropo drepturile de autor de 8 ani nu mai primesc aici în Republica Moldova”. „Am drepturi de autor în România şi Rusia, acolo e totul în regulă”, a conchis Doga.

Eugen Doga a mai spus că veniturile sale sunt din concerte. Pe lângă aceasta, compozitorul mai spune că nu e bogat, dar nici nu e sărac.

„Aş vrea să am posibilitatea să-mi cumpăr măcar maşină. Nu am maşină” – spune el.

CURENTUL amintește: Eugen Doga a fost decorat cu înalte distincții de stat a Republicii Moldova și a URSS, inclusiv titlurile de Maestru Emerit al Artei din Moldova, Artist al Poporului din R.S.S.M. (1967), Artist al Poporului din URSS (1987), laureat al Premiului „Boris Glăvan” al Comsomolului din Moldova, laureat al Premiului de Stat al R.S.S.M. (1980) și al Premiului de Stat al URSS (1986). În anul 1997 fost decorat cu Ordinul Republicii, iar în 2000 cu Ordinul Steaua României în grad de ofițer. În 2008 a primit Ordinul Pentru merite în fața Patriei, acordat de Rusia. Anul 2017 a fost declarat anul lui Eugen Doga in Moldova ca un omagiu adus aniversării a 80 ani ai marelui artist.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților