[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Drumuri Bune pentru Moldova 2”. Iată ce și-a propus MEI pentru anul 2019!
3 Octombrie

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a lansat, astăzi, Programul Național „Drumuri Bune pentru Moldova 2”, informează CURENTUL.

Ministrul Chiril Gaburici a amintit că, în ultimii 9 ani, în Moldova au fost construite și reparate 1051 de kilometri de drumuri, pe când doar în ultimul an, au fost construiți 1679 de kilometri de drum în total, prin intermediul Programului Național „Drumuri Bune” – 1200 de kilometri.

Potrivit ministrului, pentru anul viitor, guvernarea își propune să construiască și să repare și mai mulți kilometri de drum. „Obiectivul nostru este să asigurăm cetățenii Republicii Moldova cu drumuri bune, care să dureze”, a subliniat el.

Chiril Gaburici a precizat că pentru „Drumuri Bune 2” vor fi alocate circa 2 miliarde de lei – 1,5 mlrd. lei din bugetul de stat și 500 milioane de lei din Fondul Rutier.

Gheorghe Curmei, directorul general al Administrației de Stat a Drumurilor, a spus că de la Programul „Drumuri Bune 2” se așteaptă ca, în 2019, să fie construite și reparate drumuri cu o lungime totală de 1500 de kilometri.

Totodată, Gaburici a comunicat că pe platforma on-line www.drumuribune.md va fi introdus un formular, unde cetățenii vor putea sesiza autoritățile, în cazul în care vor apărea anumite probleme la construcția drumurilor din localitățile lor, și vor putea adresa întrebări.

De menționat că, termenul de garanție a drumurilor construite și reparate este de un an din momentul dării în exploatare. În această perioadă, în caz de nereguli, antreprenorii sunt obligați să le remedieze.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților