[ X ]
[ X ]
[ X ]
Drumul de ocolire a municipiului Cahul a fost inaugurat
2 Mai

Strada Spirin din municipiul Cahul, care asigură conexiunea dintre drumurile naţionale R34 Hâncești-Leova-Cahul-Slobozia Mare, M3 Chişinău-Cimişlia-Vulcăneşti-Giurgiuleşti-frontiera cu România şi R38 Vulcăneşti-Cahul-Taraclia, iar prin ele legătura dintre oraşele Cahul, Taraclia, Vulcăneşti şi multiple localități rurale ale acestor raioane, a fost inaugurată, transmite CURENTUL.

Porțiunea de drum de 2,61 km a fost reabilitată și modernizată în cadrul unui proiect de dezvoltare regională ce a vizat eficientizarea transportului de mărfuri şi călători în regiunea de Sud a Republicii Moldova, prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere.

Strada Spirin reprezintă o cale de ocolire a oraşului Cahul, care oferă acces autoturismelor şi autocamioanelor acces spre direcţiile orașelor Taraclia și Vulcăneşti.

Proiectul „Reabilitarea și modernizarea drumului de importanță regională – strada Ivan Spirin din mun. Cahul” a demarat în anul 2014, fiind implementat de ADR Sud în parteneriat cu Primăria municipiului Cahul, Consiliile raionale Cahul, Taraclia și Vulcănești. Grație implementării programului a fost reparat un sector de drum de 2,6 km, cu trotuarele aferente. Costul proiectului este de circa 37 milioane de lei, bani alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională, acesta având drept obiectiv general eficientizarea transportului de mărfuri şi călători în Regiunea de Sud a Republicii Moldova prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere.

Proiectul dat generează mai multe efecte şi un impact pozitiv asupra Regiunii de Dezvoltare Sud, prin sporirea locurilor de muncă şi stimularea dezvoltării economice generale, regiunea devenind astfel mai atractivă pentru finanțatorii externi.

După darea în exploatare a străzii reparate, aceasta urmează să aducă beneficii celor 41 de mii de locuitori ai orașului Cahul, transportatorilor naţionali şi internaţionali de mărfuri ce traversează punctul de trecere vamală „Cahul-Oancea” – circa 500 maşini de tonaj mare lunar pe direcţiile Oancea-ZEL Taraclia, circa 200 unităţi de transport lunar de la Oancea către ZEL Vulcăneşti, cât şi alte peste 100 persoane care traversează zilnic hotarul în direcţia raioanelor de sud, precum și a unui număr de 187 de mii de cetățeni, cât constituie populația raioanelor Taraclia și Vulcănești.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților