[ X ]
[ X ]
[ X ]
Droguri în valoare de peste 22 mii lei, ridicate de către polițiști de la un tânăr de 28 de ani
25 Iunie

Ofițerii Secției investigare infracțiuni din cadrul Inspectoratului de Poliție a sec. Centru al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au intrat în posesia unei informații operative, deconspirând activitatea ilicită a unui tânăr, ce se ocupa cu împachetarea și realizarea drogurilor pe teritoriul mun. Chișinău. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 28 de ani locuitor a capitalei, transmite CURENTUL.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală polițiștii au stabilit că tânărul prin intermediul aplicației „Telegram”, distribuia drogurile de tip „Marijuana”. Suspectul ambala masa vegetală în pachețele de tip ziplock, după care le plasa în ascunzișuri pe teritoriul capitalei. Ulterior acesta prin intermediul aplicațiilor comunica potențialilor cumpărători adresa cu indicarea locului unde anume au fost ascunse pachețelele în care se afla masa vegetală.

Tânărul a fost escortat la inspectorat, iar în cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția și benevol a predat forțelor de ordine 32 de pachețele în care se afla masa vegetală cu miros specific, acestea fiind învelite în bandă adezivă.

În cazul în care îi reușea comercializarea drogurilor acesta era să obțină un profit în sumă de 22 500 lei.

Pachețele au fost ridicate, sigilate conform procedurii și îndreptate la Centrul Tehnico Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP, pentru efectuarea expertizelor.

Actualmente tânărul este cercetat pentru Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților