[ X ]
[ X ]
[ X ]
Droguri în valoare de circa 200 000 de lei, scoase din circuit de Poliția Capitalei și Procuratură
5 Februarie

Ofiţerii de investigaţii din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău și sectorului Botanica de comun acord cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău oficiul Botanica au demarat măsuri speciale de investigații şi documentare a cazurilor de consum şi punere în circulaţie a substanţelor narcotice, astfel deconspirând activitatea ilicită a unui grup de persoane, specializate în păstrarea şi realizarea în cantităţi mari şi deosebit de mari pe teritoriul mun. Chişinău a substanţelor stupefiante de tip ,,PVP’’, ,,Marijuana” şi a diferitor tipuri de produse etnobotanice, activitatea cărora a fost documentată pe parcursul unei luni, transmite CURENTUL.

În timpul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie, polițiștii au fost efectuat 4 percheziții. în urma descinderii în forţă au fost reţinute trei persoane implicate activ la realizarea drogurilor  în cantităţi deosebit de mari şi anume : O femeie cu vârsta de 45 de ani avînd rol de organizator al schemei criminale şi anume organiza prepararea şi realizarea narcoticelor în cantităţi deosebit de mari, și doi bărbați de 25 și respectiv 34 de ani cu roluri de distribuire spre consumatorii finali.

În cadrul operaţiunii, au fost depistate şi ridicate aproximativ : 2 kg canabioid sintetic, 2 kg de masă vegetală neprelucrată şi cca 3 litri de reagent (substanţă activă, pentru prelucrarea si prepararea substanţelor narcotice, din care urmau să fie preparate cca 10 kg de substanţă narcotică, produs final de tip canabioid sintetic) cu valoarea estimativă de 200 000 lei.

Persoanele nominalizate au fost reţinute și escortate la Inspectorat pentru audieri şi documentarea circumstanţelor, iar probele depistate au fost sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP.

Pe data de 2 februarie curent pe numele suspecților au fost emise mandate de arest pentru un termen de 30 de zile. Conform legislaţiei penale în vigoare suspecţii riscă să fie cercetaţi penal pentru ,, Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” faptă ce prevede pedeapsa cu închisoare de la 7 la 15 ani.

În continuare se petrec măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii şi reţinerii altor complici la săvârşirea infracţiunii, dar şi stabilirii sursei de provenienţă a drogurilor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților