[ X ]
[ X ]
[ X ]
Două tentative de introducere ilegală în țară a unor loturi de mărfuri – contracarată de vameși
13 Decembrie

Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au contracarat două tentative de transportare ilicită a mărfurilor pe teritoriul vamal al țării, fără acte de proveniență. În ambele cazuri, bunurile tranzitau regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control, în scopul eschivării de la achitarea taxelor vamale, transmite CURENTUL.

Primul autoturism, de marca Opel Vectra, a fost stopat de vameși la intrare în localitatea Ursoaia, raionul Căușeni. În rezultatul verificării automobilului suspect, angajații vamali au depistat peste 800 de articole vestimentare și alte bunuri de larg consum, fără niciun act de proveniență.

Potrivit informațiilor preliminare, bunurile au fost procurate la piața KM7 din orașul Odessa, Ucraina, iar șoferul mijlocului de transport, un moldovean, în vârstă de 36 de ani, le-a introdus în țară prin eludarea controlului vamal.

În cel de-al doilea caz, pentru verificări a fost stopat un automobil de model Mercedes E-Class, în localitatea Hagimus, raionul Căușeni.

La volanul unității de transport se afla un cetățean moldovean, în vârstă de 40 de ani. Ca urmare a controlului efectuat, ofițerii echipelor mobile au ridicat, din salonul mașinii, alte peste 100 de articole vestimentare, care urmau a fi comercializate ilegal pe teritoriul municipiului Chișinău.

Subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal continuă acțiunile de specialitate menite să elucideze toate circumstanțele acestor cazuri și să aplice sancțiunile prevăzute de legislație.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților