[ X ]
[ X ]
[ X ]
Două puncte suplimentare de inspecție la frontieră vor fi construite în cadrul Proiectului „Agricultură competitivă”
20 Mai

Două puncte suplimentare de inspecție la frontieră (PIF) vor fi construite în cadrul Proiectului „Agricultură competitivă” finanțat de Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID). Acestea urmează a fi construite la frontiera de nord-vest (Sculeni) și la hotarul de nord-est (Otaci-Unguri), transmite CURENTUL.

În acest scop, Parlamentul va ratifica Amendamentul, prin schimb de scrisori, la Acordul de finanțare (a doua finanțare adițională) dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului.

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul, iar Comisia agricultură și industrie alimentară – coraportul la proiectul Legii pentru ratificarea Amendamentului, acesta urmând să fie dezbătut de deputați în cadrul ședinței plenare a forului legislativ.

Construcția a două posturi suplimentare va facilita trecerea mărfurilor sigure, supuse controlului sanitar-veterinar și fitosanitar, precum și va contribui la diminuarea costurilor suportate de agenți economici la capitolul transport, în regiunea de nord a țării. Pentru construcția și punerea în funcțiune a celor două PIF-uri, realocarea resurselor, debursarea granturilor investiționale pentru grupurile de producători, data finalizării Proiectului a fost extinsă până la 30 iunie 2021.

Cu suportul Băncii Mondiale până în prezent au fost construite 4 PIF-uri prin intermediul proiectului „Agricultura Competitivă” (MAC-P).

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților