[ X ]
[ X ]
[ X ]
Două posturi vamale și unul de tip debarcader și-au sistat temporar activitatea (update)
18 Ianuarie

Posturile vamale „Giurgiulești 1” și „Ceadîr-Lunga 2” și-au sistat temporar activitatea în legătură cu lipsa curentului electric în posturile vamale corespondente de pe teritoriul Ucrainei, cauzată de o avarie la rețelele electrice de distribuție, transmite CURENTUL.

Limitări de circulație sunt consemnate și prin postul vamal de tip debarcader „Molovata”, unde, din cauza vântului puternic, este sistată activitatea bacului care face legătura între localitățile Molovata Veche și Molovata Nouă.

În acest context, Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier să evite temporar traversarea frontierei prin posturile vamale nominalizate sau să opteze pentru alte posturi aflate în proximitate.

(Update ora 11:00) Postul vamal „Giurgiulești 2” și-a reluat activitatea după ce autoritățile ucrainene au reușit remedierea avariei produse și reconectarea postului vamal „Reni” (Ucraina) la rețeaua de alimentare cu energie electrică.

Totodată, potrivit ultimelor informații din teritoriu, din cauza unei pene de curent în postul vamal „Maloiaroslaveț” din Ucraina, a fost sistată temporar și activitatea postului vamal „Ceadîr-Lunga 1”. Restricții de circulație au apărut și prin postul vamal „Săiți”, motivul fiind traseul înzăpezit de pe teritoriul Ucrainei.

(Update ora 13:20) Restricții de trafic sunt înregistrate și prin postul vamal „Basarabeasca”, aceastea fiind cauzate de o defecțiune tehnică a sistemului informațional din gestiunea autorității vamale ucrainene.

(Update ora 16:40) Ninsoarea a cauzat și blocarea drumului de acces spre postul vamal intern de control ”Hîrbovăț”, fiind afectată porțiunea de drum dintre mun. Bender și loc. Bulboaca.

În continuare, rămâne sistată activitatea a șapte posturi vamale: ”Basarabeasca”, ”Ceadîr-Lunga 1”, ”Ceadîr-Lunga 2”, ”Săiți”, ”Mirnoe”, ”Cișmichioi” și ”Molovata”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților