[ X ]
[ X ]
[ X ]
Două persoane au fost răpite în urma unui conflict
24 Iulie

La 23 iulie curent, poliția din Criuleni, a fost sesizată pe faptul dispariției unui minor de 17 ani, care în seara zilei de 22 iulie a plecat la un prieten din localitate și nu s-a întors, transmite CURENTUL.

În rezultatul măsurilor speciale de investigații, polițiștii din Criuleni, au stabilit, că acesta împreună cu alți prieteni, în urma unei înțelegeri telefonice prealabile, au plecat să se întâlnească cu câteva persoane, pentru soluționarea unui conflict mai vechi.

În jurul orei 02.40, la locul stabilit de ambele părți, și anume extravilanul localității Hârtopul-Mare, s-au apropiat două automobile din care au coborât un grup de persoane cu vârste cuprinse între 22-25 ani. O parte din tinerii aflați deja la fața locului au fugit, rămânând doar minorul de 17 ani și tânărul de 20 de ani. Ulterior, cei doi, au fost urcați forțat într-un automobil, unde au continuat amenințările verbale, iar după câțiva kilometri parcurși au fost lăsați în apropierea unui iaz.

Pe cazul dat a fost pornită cauza penală conform art. 164 Cod penal „Răpire de persoane”, bănuiții fiind reținuți pentru 72 ore. Aceștea riscă până la 10 ani privațiune de libertate.

În acest context poliția recomandă minorilor să nu se angajeze în situații care pot pune în pericol viața și sănătatea lor, iar dacă totuși acestea sunt inevitabile să anunțe imediat părinții sau reprezentanții autorităților competente.

La preluarea informației sugerăm să țineți cont de Legea cu nr. 30 din 07.03.2013 cu privire la protecția copiilor împotriva impactului negativ al informației.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților