[ X ]
[ X ]
Două permise de conducere și două certificate de vaccinare — depistate neveridice, la frontieră
25 Octombrie

Polițiștii de frontieră au inițiat cercetări pe numele a patru cetățeni ce dețineau acte cu semne rezonabile de falsificare. Incidentele au fost consemnat la sfârșitul săptămânii trecute în punctele de trecere Sculeni și Cahul, informează CURENTUL.

Pe sensul de ieșire din țară, în punctul de trecere Sculeni s-a prezentat la controlul de frontieră un tânăr de 34 de ani, domiciliat în orașul Tiraspol. Acesta se deplasa ca pasager al unei curse spre Lituania. După ce s-a legitimat în baza unui pașaport ucrainean, acesta a mai prezentat și un permis de conducere, însă care nu întrunea condițiile unui document autentic.

Peste câteva ore, alte două certificate de vaccinare au fost ridicate de la doi pasageri ai unei curse internaționale. Acestea în loc să-i scutească de regimul de autoizolare i-a făcut pasibili de cercetare penală conform art. 361 al. (1) al CP al RM.

A rămas fără permis auto după ce un șofer de 50 de ani, originar din orașul Ismail, Ucraina a declarat că: „Eram la muncă peste hotare și mi-am pierdut permisul de conducere, iar la propunerea unor intermediari am reușit să obțin un dublicat. Am achitat suma de 150 de euro, fără să am vreo suspiciune că actul ar fi fals”. Cazul a fost înregistrat în timpul controlului suplimentar, unde în portmoneul personal al bărbatului sus menționat, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Cahul au descoperit un permis de conducere românesc. Examinat cu tehnica specială s-a depistat prezența indicilor de falsificare.

Pe numele celor vizați s-au întocmit procese verbale de constatare a incidentelor. Actele au fost transmise către laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizei.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților