[ X ]
[ X ]
[ X ]
Două partide cer guvernării organizarea unor audieri privind sistemul electoral
12 Iulie

Conducerea Partidului Democrația Acasă și a Partidului Verde Ecologist, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, a solicitat noii guvernări organizarea unor audieri publice cu privire la modificarea sistemului electoral, informează CURENTUL.

Potrivit reprezentanților partidelor, în urma desfășurării unei dezbateri publice, sistemul electoral ar putea fi menținut pe mai mulți ani.

Președinte Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a oferit și alte detalii în acest sens.

„Noi vrem să discutam public cu toată lumea care a participat la scrutinul trecut, poate sunt alternative. Sunt multe lucruri care merită discutate. Noi nu optăm pentru nici un sistem. Dacă nu vom avea o abordare serioasă, nu se va schimba nimic. Fiecare guvernare a modificat sistemul electoral după bunul plac. Noi, astăzi, cerem celor care au format o coaliție de guvernare să organizeze audieri publice pe marginea modificării sistemului electoral”, a declarat Costiuc.

Președintele Partidului Verde Ecologist, Anatolie Prohnițchi a spus că legile adoptate trebuie bine gândite și consultate cu societatea civilă.

„Eu cred că e posibil, dacă se dorește ca Republica Moldova să aibă un viitor și să nu fie, după actuala guvernare, încă o dezamăgire”, a conchis Prohnițchi.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților