[ X ]
[ X ]
[ X ]
Două noi proiecte de modificare a legislației ce vizează domeniul protecției sociale, elaborate de socialiști
3 Martie

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a elaborat două noi proiecte de modificare a legislației ce vizează domeniul protecției sociale, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, deputata Alla Darovannaia a menționat că, primul proiect de lege ține de modificarea asigurării pentru accidentele de muncă și boli profesionale.

„Prin aceste proiect de lege se propune ajustarea bazei de calcul a indemnizației pentru incapacitatea temporară de muncă în cazul unui accident de muncă sau boală profesională. Astfel, toate tipurile de indemnizație de incapacitate temporară de muncă, indiferent de tipul acesteia, se va calcula în baza venitului asigurat realizat în ultimele 12 luni anterioare survenirii riscului asigurat. Tot aici propunem ca indemnizațiile suportate de mijloacele angajatorilor să se stabilească în cuantumul de 100% din salariul mediu al angajatorului”, a precizat socialista.

Totodată, un alt proiect de lege prevede modificarea legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală. „Aici venim cu propunerea ca – acei cetățeni care au dreptul la pensie în RM, au un stagiu cotizat de minimum 15 ani, dar au activat și în alt stat, peste hotarele țării, au ales să-și primească pensia din altă țară, dar locuiesc în RM – să beneficieze de poliță medicală gratuită, ca și toți ceilalți cetățeni pensionari, care primesc pensia în RM”, a mai explicat deputata.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților