[ X ]
[ X ]
[ X ]
Două instituții de învățământ superior vor fuziona cu USM
4 Iulie

Institutul de Relații Internaționale din Moldova (IRIM) și Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir” vor fuziona cu Universitatea de Stat (USM), transmite CURENTUL.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a supus proiectul consultărilor publice.

Astfel, Patrimoniul IRIM și US „Dimitrie Cantemir” se vor transmite USM.

Disponibilizarea personalului Institutului de Relații Internaționale din Moldova și al Universității de Stat ”Dimitrie Cantemir” se va efectua în conformitate cu legislația muncii în vigoare, în cazul imposibilității transferului acestuia în cadrul Universității de Stat din Moldova. Cheltuielile de disponibilizare a personalului persoanelor juridice absorbite vor fi asigurate din contul și în limita mijloacelor financiare ale acestora.

Studenții înmatriculați conform programelor de studii superioare ale Institutului de Relații Internaționale din Moldova și ale Universității de Stat „Dimitrie Cantemir” vor finaliza studiile în cadrul Universității de Stat din Moldova, la aceleași programe de studii superioare și cu aceleași taxe de studii, stabilite anterior. Transferul studenților de la instituțilile de învățămînt superior absorbite se va realiza pînă la 25 august 2020.

Agenția Servicii Publice va opera modificările necesare în registrele de stat la cererea titularului de drepturi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților