[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dosarul ofițerului CNA acuzat de abuz de putere a fost trimis în judecată
18 Octombrie

Cauza penală de învinuire a ofiţerului de la CNA acuzat de abuz de putere, care ar fi folosit, în interes personal, probele din mai multe dosare în sumă de peste 50 mii euro şi aur în valoare de peste 160 mii lei a ajuns pe masa magistraţilor, transmite CURENTUL.

Amintim că, ofiţerul a fost reţinut în vara acestui an pentru 72 de ore după ce, dintr-un dosar pe care-l gestiona au dispărut mai multe probe. Fiind iniţiată de către procurorii anticorupţie a unei cauze penale pe acest fapt, s-a stabilit gestionarea frauduloasă a diferitor corpuri delicte (sume de bani şi obiecte din aur), admisă de către ofiţerul de urmărire penală menţionat supra, în mai multe dosare privind acte de corupţie din procedura sa.

În cadrul urmăririi penale procurorii anticorupţie, cu autorizarea judecătorului de instrucţie, au aplicat sechestru pe bunuri în valoare de 120 mii lei. De asemenea, învinuitul a asigurat restituirea integrală a prejudiciul în valoare de 1 218 129 lei.

Actualmente, învinuitul nu mai activează în cadrul CNA, acesta şi-a recunoscut vinovăţia integral şi are măsura preventivă arestul la domiciliu.

Învinuitul pledează vinovat în cadrul procesului penal şi a solicitat examinarea cauzei în procedură specială în baza probelor administrate la faza de urmărire penală.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală spre examinare Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani. Dacă inculpatul va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, acesta riscă o pedeapsă de până la 6 ani închisoare. Norma penală mai prevede şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților