[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dosarul de învinuire a unui primar din raionul Strășeni a fost transmis în judecată
26 Martie

Procuratura Anticorupție anunță despre finisarea urmăririi penale și transmiterea în judecată a cauzei penale în privința primarului unui sat din raionul Strășeni, învinuit de abuz de serviciu, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, în cadrul efectuării acţiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că din interes personal, exprimat prin necesitatea de a dispune de un temei aparent legal pentru a destitui din funcția publică un specialist din cadrul primăriei, ca rezultat al unor conflicte apărute, a înscris date vădit false într-un proces-verbal al comisiei de atestare a funcționarilor publici din administrația primăriei Negrești. Aceasta ar fi „corectat” și acordat calificativul „nesatisfăcător” funcționarului în procesul-verbal, care ulterior a fost transcris cu datele adăugate, însă nu a fost semnat de către toți membrii comisiei, două semnături fiind executate de către alte persoane decât titularii.

În plus, demnitarului i se incriminează că, în perioada martie-septembrie 2016, folosind intenționat situația de serviciu în interes personal, a determinat un agent economic să livreze produse alimentare și băuturi pentru organizarea unor evenimente festive la Primărie. Iar cu altă ocazie, agentul economic a fost determinat să asigure transmiterea unui lot de mobilier de birou, dată fiind schimbarea sediului primăriei.

Astfel, prin comiterea falsului în acte publice, precum și a infracțiunii de abuz de serviciu, demnitarul a cauzat daune în proporții considerabile unei persoane juridice și persoanelor fizice, iar dacă va fi găsit vinovat acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții până la 10 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților