[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dosarul de învinuire a persoanelor care au cauzat daune în proporții mari magazinului „UNIC” a fost trimis în judecată
23 Iunie

Cauza penală în privinţa a patru persoane, acuzate de escrocherie cu cauzarea daunelor în proporţii deosebit de mari intereselor publice şi anume magazinului „UNIC”, a ajuns pe masa magistraţilor, transmite CURENTUL.

Potrivit actului de învinuire, în intervalul anilor 2013 – 2016, învinuiţii au obţinut dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 290 de metri pătraţi din incinta Magazinul Universal Central „UNIC”, în baza unei încheieri de judecată false. În urma demersurilor organelor de drept, s-a constatat că asemenea hotărâre de judecată nu a fost emisă de vreo instanţă, iar judecătorul care ar fi semnat pretinsa hotărâre ar fi demisionat din sistem cu mult timp înainte. Astfel, magazinului „UNIC”, care era în administrarea Statului, i-a fost cauzat un prejudiciu patrimonial de aproximativ 3 milioane de lei.

Pe parcursul urmăririi penale prejudiciul cauzat în rezultatul înstrăinării 290 metri pătraţi a fost înlăturat prin declararea nulă a tranzacţiilor de înstrăinare a bunului imobil nominalizat.

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au efectuat în vara anului trecut 18 percheziţii în birourile de serviciu, domiciliile şi automobilele învinuiţilor. În urma acţiunilor de urmărire penală, au fost ridicate acte care confirmă obţinerea dreptului de proprietate asupra suprafeţei menţionate şi alte probe materiale ce demonstrează implicarea în săvârşirea faptei incriminate, inclusiv, acte oficiale contrafăcute din numele notarilor şi judecătorilor.

Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat cauza penală în judecată, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de comiterea falsului în acte şi escrocheriei în proporţii deosebit de mari, învinuiţii riscă până la 15 ani închisoare. Învinuiţii au vârstele de 38, 39, 40 şi 72 ani, trei dintre care sunt rude de gradul I şi II.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților