[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dosar penal pentru pescuit cu undița electrică. Ce riscă braconierul prins cu 14 kilograme de pește
22 Iunie

În urma unei informații oeprative, inspectorii Serviciului Piscicol au intervenit, pe 21.06.2018, în jurul orei 02:30, pe malul fluviului Nistru preajma s. Puhăceni r-nul Anenii Noi, unde au depistat și urmărit o barcă cu 2 persoane, care pescuiau cu undița electrică. Ajunși în preajma s. Șerpeni, braconierii au ieșit pe malul stâng al fluviului Nistru (s. Butor, r-n Grigoriopol), informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de preăsă, la fața locului a fost solicitată intervenția inspectorilor de mediu din regiunea transnistreană, care a reținut unul dintre braconieri originar din s. Șerpeni, care avea asupra sa 14 kg de pește și o undiță electrică.

Pe cauza dată a fost deschis un dosar penal, urmând să fie aplicată o amendă în mărime de aproximativ 10 mii lei de către responsabilii din regiunea transnistreană, care urmează să cerceteze cazul dat.

Este cel de-al doilea caz de braconaj piscicol cu undița electrică depistat în ultimul an în urma conlucrării cu inspectorii de mediu din stânga Nistrului.

Serviciul Piscicol mulțumește pentru implicarea conștiincioasă a oricărui cetățean în combaterea braconajului piscicol.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților