[ X ]
Doritorii să beneficieze de Legea 2% pot depune actele la Ministerul Justiției
5 Decembrie

Asociațiile obștești, fundațiile, instituțiile private, cultele religioase și părțile componente ale acestora pot depune cererea de înregistrare în lista beneficiarilor Legii 2% la Ministerul Justiției până pe 29 decembrie 2016, transmite CURENTUL.

Potrivit Regulamentului cu privire la mecanismul desemnării procentuale, aprobat de Guvern pe 30 noiembrie și publicat în „Monitorul Oficial” pe 2 decembrie 2016, solicitanții pot beneficia de acest mecanism dacă activează cel puțin un an, nu au datorii la bugetul public național pentru perioadele fiscale anterioare și desfășoară activități de utilitate publică / sociale, morale, culturale sau de caritate. Cererea de includere pentru anul 2017 poate fi depusă în termen de 20 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a actului juridic.

Potențialii beneficiari trebuie să indice în document denumirea lor, data înregistrării, numărul de identificare de stat, datele de contact, activitățile implementate și datele bancare la care vor fi transferate sumele de desemnare procentuală. De asemenea, este necesară prezentarea unei declarații pe proprie răspundere că nu au susținut și, pe perioada valorificării surselor obținute în urma desemnării procentuale, nu vor susține activitatea unui partid politic, a unei organizații social-politice sau a unui candidat la alegeri, în sensul Codului Electoral.

Ulterior, în perioada 1 – 30 septembrie a fiecărui an, solicitanții vor depune cererile de înregistrare, iar organizațiile deja incluse în lista beneficiarilor desemnării procentuale vor fi transferate automat, în cazul în care nu a fost solicitată excluderea, printr-o cerere scrisă. De asemenea, dacă solicitantul nu a prezentat informația completă, Ministerul Justiției îl va notifica prin e-mail, în termen de 20 de zile lucrătoare de la expirarea datei limită pentru depunere și, timp de 10 zile de la recepționarea notificării, acesta va putea remedia neajunsurile.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților