[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorin Recean, la Țâpova: Imboldul pe care îl dăm turismului intern ne va ajuta să dezvoltăm economiile locale
14 Iulie

Prim-ministrul Dorin Recean și-a încheiat vizita în raionul Rezina la Țâpova, unde în anul 2021, într-o zonă pitorească, a fost deschisă pensiunea Muze care are 6 angajați și poate găzdui circa 40 de persoane.

Construcția pensiunii a durat peste 7 ani, fiind o investiție a familiei Irinei și Alexandru Postică. Revenind de peste hotare, Alexandru Postică a decis să valorifice potențialul turistic al localității, de unde pornesc mai multe trasee spre cascade și mănăstire, iar, în prezent, pensiunea, se bucură de o mare popularitate printre turiștii din străinătate. Aici se desfășoară și proiecte sociale, programe de reabilitare și de învățământ.

Pensiunea dispune de 14 camere pentru cazare, un restaurant și o sală de conferință, iar la parter, poate fi vizitată expoziția pictorului Pavel Taruta. De asemenea, în timpul apropiat, urmează a fi amenajat un bazin și un teren de joacă pentru copii. Pensiunea folosește energie regenerabilă, implementează sisteme de reciclare și adoptă politici de reducere a deșeurilor.

„Prin munca pe care o faceți, oferiți experiențe autentice pentru toți vizitatorii și aduceți o contribuție valoroasă la conservarea tradițiilor și patrimoniului local. Imboldul pe care îl dăm turismului intern ne va ajuta să dezvoltăm economiile locale”, a spus premierul Dorin Recean.

Prim-ministrul a discutat cu proprietarii pensiunii despre necesitatea îmbunătățirii serviciilor de infrastructură, pentru ca traseele turistice să fie mai accesibile și, ca rezultat, mai frecventate.

20230713-ES1_2354 20230713-ES1_2263 20230713-ES1_2222

Inapoi la arhiva noutaților