[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorin Chirtoacă: Firmele austro-ungare au fost anunțate despre rezilierea contractului privind parcările cu plată
4 Mai

Primarul General al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, a făcut unele precizări privind rezilierea contractului privind parcările cu plată în Capitală, semnat cu o companie austro-ungară, transmite CURENTUL.

Primarul a menționat că nu este clar ce a fost semnat: proiectul de contract sau însăși contractul și cum au avut loc licitațiile, dar problema constă și în faptul că nu a fost aprobat de Consiliul Municipal.

„Istoria a început pe 2 octombrie 2014, când s-a format un grup de lucru, s-a inițiat concursul și peste un an a fost licitația.

Obiectivul a fost nu de a taxa confortul proprietarilor unităților de transport și cele personale. Taxarea este pentru mașinile celor care vin în zonele aglomerate și nu parchează acolo unde nu trebuie.

Rezidenții, potrivit proiectului, trebuiau să aibă permise gratuite pentru parcare, peste 50 mii de permise. Ceilalți care creau probleme trebuiau să achite pentru parcare.

În 2015 a fost prezentat proiectul de decizie. El așa și a rămas, nu a fot aprobat. La prezentare, toți au dat punctaj maxim pentru firma austro-ungară. Doar consilierii municipali au avut obiecții.

Pe 23 decembrie 2015 materialele au fost ridicate de CNA. A doua zi am fost anunțat că proiectul a fost semnat. Legea spune că acesta nu poate fi semnat fără aprobarea Consiliului. În aprilie 2017, au apărut informații că firma este una fantomă.

În baza informațiilor deținute, responsabilii au fost escortați și învinuiți de CNA că nu s-a semnat contractul conform legii și că licitațiile nu s-au făcut corect. Nu este clar ce au semnat, proiectul de contract sau contractul propriu-zis. Aranjarea licitațiilor este deja o piedică de a semna.

Firmele austro-ungare au fost anunțate despre rezilierea contractului.

Noi am decis să întreprindem următoarele măsuri: 1. Vom informa compania încă o dată despre rezilierea contractului. 2. CNA să se ocupe și de investigarea firmei austro-ungare. 3. Ne vom adresa la CSJ pentru a examina hotărârea”, a spus Dorin Chirtoacă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților