[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorin Chirtoacă, despre dosarul lui Iurie Chirinciuc: „Este fabricat”
21 Mai

Partidul Liberal (PL) rămâne solidar cu Iurie Chirinciuc, fostul ministru al Transportului și Infrastructurii Drumurilor, care, recent, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, transmite CURENTUL.

Potrivit liderului PL, Dorin Chirtoacă, instanța s-a pronunțat pe marginea a cu totul altceva decât a cerut Procuratura.

„Zilele trecute în presă se vehicula că domnul Chirinciuc a fost condamnat la închisoare cu executare și că a fugit din țară. În loc să recunoaștem că dosarul acesta al său este unul politic, noi turnăm gaz pe foc și dăm apă la moara regimului. Domnul Chirinciuc se află în Iași, România. El are acolo afaceri, apartament, familia sa este stabilită acolo și a locuit la Iași ultimii 20 de ani. Are și aici locuință, dar mai mult era la Iași. Tot ce s-a întâmplat până acum cu PL, cu mine, Iurie Chirinciuc, s-a făcut cu scopul de a consolida regimul”, a spus Dorin Chirtoacă.

El a menționat că periodic a informat partenerii europeni despre ceea ce se întâmplă cu aceste dosare. „Am informat că dosarul e fabricat, că nici nu am dreptul să pot pune întrebări pe marginea dosarului meu, avocații mei sunt intimidați, insultați, amendați, că s-a aplicat sechestru pe proprietatea personală. La fel, am informat și despre detalii din dosarul domnului Chirinciuc”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Potrivit liderului PL, Iurie Chirinciuc rămâne membru al Biroului Politic al PL, dar și președintele filialei Ungheni a partidului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților