[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorian Furtună, despre oamenii care „nu au timp” nici în această perioadă: „Ei vor ieși din pandemie așa cum au intrat, cam cu același bagaj intelectual…”
28 Martie

„Am auzit multă lume plângându-se că nu are suficient timp liber pentru a se ocupa de ceea ce-i place: să facă sport, să citească, să creeze ceva, să scrie, să lanseze un proiect de suflet” – spune etologul şi scriitorul Dorian Furtună. De altfel, pandemia a oferit foarte mult timp liber în a realiza ceea ce nu se „avea timp” anterior, iar doctorul în biologie a încercat să vină cu o explicaţie şi o concluzie în acest sens, transmite CURENTUL.

„Această pandemie ne-a oferit, în mod neașteptat, o doză importantă de timp liber (fie și în condiții deloc plăcute). Credeți că acei oameni care găseau justificare în „criza de timp” au știut să valorifice oportunitatea ivită?… Știți și voi răspunsul, nu-i așa? ) Nu au valorificat-o aproape deloc. Ei vor ieși din pandemie așa cum au intrat, cam cu același bagaj intelectual, de competențe, de abilități, sau chiar în pierdere” – spune Dorian, pe social media.

Mai mult decât atât, etologul menţionează că, în această perioadă, mulţi, au înregistrat zero rezultate în dezvoltarea personală, zero schimbări în bine. „În loc de bucuria pasiunii, ei s-au ales cu plictiseală (inclusiv cu plictiseala de sine). Timpul liber i-a împovărat, nu i-a motivat”

În concluzie, Furtună susţine că nu lipsa timpului este cauza adevărată a ineficienței personale în viața multor oameni, ci lipsa de disciplină și, mai ales, prioritățile existențiale greșite. „Unde nu-i nucleu interior, nu ajută factorii favorabili exteriori…”, a conchis el.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților