[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorian Furtună a pus punctele pe „i”: „De ce nu am organizat o lansare pentru „Iluzia Fericirii”?…
11 Mai

Dorian Furtună, etolog, doctor în biologie, scriitor, a spus de ce n-a organizat până acum un eveniment de lansare a cărții „Iluzia Fericirii”, dar și dacă o va face după 2 ani de la publicare, informează CURENTUL. 

„De ce nu am organizat o lansare pentru „Iluzia Fericirii”? Au trecut deja doi ani de la publicarea cărții; de ce nicio lansare până acum?

În parte, a fost de vină pandemia, care nu permitea organizarea unui eveniment. Dar nu acesta e motivul adevărat.

Nu am lansat cartea, fiindcă nu prea am găsit vorbitori. E greu să găseși pe cineva care să vorbească în fața unui public din perspectiva ideii din carte – că fericirea este o iluzie.

Înțeleg, e dificil să te pui în poară cu trendul acesta global, care susține că individul „este obligat să fie fericit, altfel de ce mai trăiește?” Poți fi fericit/vei fi fericit/ai dreptul să fii fericit – acesta este crezul modern, nu-i așa?

Acest crez a ajuns și la noi. Și descoperi ușor că tot moldoveanul se crede fericit. ) Pe oricine l-ai întreba, se declară neapărat fericit, știe ce e fericirea, are opinii, poate deveni ușor „expert” și pe tema asta, dacă va trebui, așa cum e obișnuința cu „expertiza” la noi. ) Altceva e că nimeni nu poate formula o elementară definiție a fericirii, dar nici nu e nevoie, dacă omul „simte”. )”, a menționat autorul, într-o postare pe Facebook.

279850489_3121937414685188_3115304269711180711_n

Totodată, Dorian Furtună a comunicat că o lansare ar putea avea loc, însă pentru versiunea nouă a cărții.

„În fine, tirajul cărții e pe final, lucrez acum la a doua ediție și poate că până va fi reeditată – prin toamnă sau pe la anul – voi face și o lansare, dacă se vor găsi vreo 4-5 vorbitori care să se ia de piept cu opinia comună. ) Între timp, cartea se cere citită atent și bine înțeleasă”, a subliniat el.

Inapoi la arhiva noutaților