[ X ]
[ X ]
[ X ]
Domnica Manole: Verificarea judecătorilor de către SIS este o metodă de a scăpa de judecătorii incomozi din sistem
4 August

Prima ședință pentru examinarea contestației împotriva hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în privința judecătoarei Domnica Manole a avut loc astăzi, informează CURENTUL.

Domnica Manole a declarat că, în continuare, își susține poziția că hotărârea CSM, adoptată la data de 4 iulie, privind incompatibilitatea și eliberarea judecătorului din funcție este una ilegală.

„Este un abuz de drept comis de CSM, iar decretul care a fost pronunțat și publicat în monitorul oficial de către șeful statului îmi încalcă în modul cel mai flagrant dreptul la un recurs efectiv. Cunoscând faptul că pe rolul CSM se află contestația noastră de anulare a hotărârii CSM, Președintele, într-un mod neclar, a emis acest decret înainte de timp. Astăzi, noi, în cadrul procesului, am ridicat excepția de neconstituționalitate din Legea privind verificarea titularilor la funcții publice. Noi considerăm că, verificarea judecătorilor de către SIS, care este un organ executiv, este o metodă de intimidare, este o metodă de influență, este o metodă de a scăpa de judecătorii incomozi din sistem”, a precizat Manole.

Următoarea ședință urmează să aibă loc la data de 10 august curent.

În timpul ședinței, mai multe persoane s-au mobilizat pentru a o susține pe Domnica Manole. Ei au scandat: „Jos mafia de la guvernare””, „Bravo!”, „Jos mafia!”, „Vrem o justiție corectă și independentă!”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților