[ X ]
[ X ]
[ X ]
Domnica Manole: Împreună cu colegii vom continua să asigurăm principiul transparenței în activitatea CC
10 Noiembrie

Domnica Manole, noul președinte al Curții Constituționale, a venit cu o serie de precizări în legătură cu numirea sa în funcție, informează CURENTUL.

Ea a mulțumit colegilor pentru încrederea acordată.

„Curtea Constituțională este o autoritate de jurisdicție menită să garanteze funcționalitatea puterilor statului și respectarea drepturilor și libertăților omului în concordanță cu prevederile Constituției.

Vreau să subliniez, în mod special, că principiile mele profesionale rămân aceleași. Voi continua eforturile pentru consolidarea independenței Curții Constituționale, pentru creșterea calității actelor jurisdicționale emise de Curte, examinarea cauzelor în strictă conformitate cu prevederile Constituției, cu jurisprudența CtEDO, a altor instituții judiciare ale Uniunii Europene și în spiritul democrației și al statului de drept. De asemenea, împreună cu colegii vom continua să asigurăm principiul transparenței în activitatea Curții.

Sunt principii fără a căror respectare curțile constituționale își pierd din legitimitate, fiind afectată inclusiv imaginea lor de gardieni efectivi ai drepturilor fundamentale”, a declarat președintele Curții Constituționale.

Amintim că, Domnica Manole a mai fost președinte al Curții în perioada 23 aprilie 2020 – 25 aprilie 2023.

Inapoi la arhiva noutaților