[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi ucraineni și un moldovean reținuți la frontieră cu acte false a mijloacelor de transport. Ei riscă amendă sau 2 ani de închisoare
14 Iunie

Doi ucraineni și un moldovean au fost documentați de către polițiștii de frontieră pentru uz de falsificare în actele de călătorie. Cazurile au fost înregistrate la data de 13 iunie a.c., transmite CURENTUL.

Pentru efectuarea formalităţilor necesare de intrare în țară, în jurul orei 20.30, s-a prezentat în punctul de trecere „Criva” un cetățean al Ucrainei de 29 de ani. În urma examinării actelor prezentate și a mijlocului de transport condus de acesta, Volkswagen Passat înmatriculat în Polonia, polițiștii de frontieră au depistat o procura eliberată de autoritățile polone, cu mai mulți indici de falsificare. Bărbatul a declarat că nu cunoaște nimic despre falsul depistat. Documentul a fost transmis spre expertiză, iar automobilul reținut până la elucidarea circumstanțelor.

Procura falsificată a constituit motiv de cercetare celui de-al doilea cetățean ucrainean de 39 de ani, care s-a prezentat pe aceeași direcție prin punctul de trecere „Criva”, la doar 10 min. diferență de conaționalul său.  Mijlocul de transport, un Alfa Romeo, cu numere de înmatriculare poloneze, a fost reținut și indisponibilizat pe teritoriul SPF Criva.

Ultimul caz a avut loc în punctul de trecere „Palanca” pe direcția ieșire din R. Moldova. În jurul orei 22.30, printre documentele prezentate de către un cetățean moldovean de 20 de ani, polițiștii de frontieră au descoperit că permisul de conducere, emis de autoritățile române, este falsificat. Tânărul conducea un Volkswagen Golf cu numere de înmatriculare lituaniene și din declarațiile acestuia se deplasa spre Odessa. În urma audierii persoanei, s-a aflat că documentul i-a fost perfectat la distanță, acum doi ani, de o persoană necunoscută. Permisul de conducere a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.

În toate cazurile, dacă conducătorilor auto li se va dovedi vinovăția ei riscă amendă în mărime de până la 650 u.c. sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților