[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi tineri din Moldova laureați la un concurs de poezie din Timișoara
6 Iulie

Doi tineri din Moldova au luat premii de frunte în cadrul celei de-a XX-a ediții a Concursului Național Studențesc de Creație Literară, organizat de Cenaclul „Pavel Dan” al Casei de Cultură a Studenților din Timișoara. Este vorba despre Artur Cojocaru și Iulia Iaroslavschi, informează CURENTUL.

În componența juriului au fost scriitorii români Eugen Bunaru, Tudor Crețu și Alexandru Potcoavă.

La secțiunea poezie a concursului, Artur Cojocaru, elev la Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale a luat premiul întâi, Iar Iulia Iaroslavschi, care este elevă în clasa 11-a la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Capitală, a fost decernată cu premiul doi. Ambii tineri sunt participanții Atelierului de scriere creativă „Vlad Ioviță”, condus de scriitorul Dumitru Crudu.

Solicitați de reporterul nostru, tinerii și-au împărtășit impresiile după concurs:

Iulia Iaroslavshi: „Atelierul „Vlad Ioviță” condus de Dumitru Crudu mi-a găsit o ocupație pentru sâmbetele pe care le petreceam uitându-mă la TV sau vorbind cu mine. Acum pot să-mi descarc emoțiile adunate pe parcursul unei săptămâni și să fac ceva productiv și interesant. Până să aflu rezultatul eram plină de dubii și eram deja împăcată cu gândul că nu va fi nimic (mai bine să mă bucur de experiență), apoi când colo văd numele meu în lista lor. Am avut onoarea să particip la diferite concursuri precum Poetry Slam la noi în Chișinău, concursul de creație literară „Euphorion” de la Sibiu și Concursul Național Studențesc de Creație Literară, organizat de cenaclul „Pavel Dan” al Casei de Cultură a Studenților din Timișoara. Îi datorez toare astea lui Dumitru Crudu pentru suport și ajutor. Atelierul „Vlad Ioviță” își strânge acum roada”, a spus Iulia Iaroslavschi.

Artur Cojocaru: „Concursul Național Studenţesc de Creaţie Literară, organizat de Cenaclul ,,Pavel Dan” al Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara este al doilea concurs la care particip și primul din România. Sunt onorat să fiu printre câștigatorii acestuia concurs alături de colega mea Iulia Iaroslavschi. Mulțumesc lui Dumitru Crudu pentru susținere și pentru toate avantajele ce le oferă atelierul Vlad Ioviță poeților începători”, a spus Artur Cojocaru.

Luna trecută Artur Cojocaru a debutat cu câteva creații în numărul cinci al „Revistei Literare”. Poeziile Iuliei Iaroslavschi au apărut la începutul acestui an în antologia de poezie lansată de opt tineri poeți din Moldova.

Astăzi, la 18.00, tinerii își vor citi poeziile pe terasa Uniunii Scriitorilor, alături de alți câștigători a premiilor literare la Sibiu și Botoșani, membri ai atelierului „Vlad Ioviță”.

image 36657905_937507896429815_7130735297318354944_n

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților