[ X ]
[ X ]
Doi soți – membri ai unei grupări asociate organizației criminale „Chitaeț” – trimiși în judecată de PCCOCS
28 Noiembrie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a expediat în instanța de judecată cauza penală a doi membri ai unei grupări asociate organizației criminale „Chitaeț”, învinuiți de introducerea prin contrabandă a heroinei din Turcia, în cantitate de peste 1kg și punerea ei în circulație în Moldova, transmite CURENTUL.

Inculpații sunt soț și soție, originari din raionul Nisporeni. Femeia are vârsta de 48 de ani, iar bărbatul – de 41 de ani. Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunilor incriminate, aceștia riscă pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani pentru săvârșirea traficului ilicit de droguri, iar pentru comiterea infracțiunii de contrabandă – de la 3 la 10 ani. Oamenii legii întreprind în continuare măsuri necesare, în vederea identificării și reținerii tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor investigate.

Amintim că în dosarul inițial intentat împotriva acestora sunt investigate un complex de infracțiuni, inclusiv cea de escrocherie, care implică înșelarea mai multor persoane și obținerea de la acestea a sumelor bănești, bijuterii din aur și diamante, ceea ce a cauzat un prejudiciu de peste 300.000 EUR (video). După finalizarea investigării celorlalte capete de învinuire, inclusiv cu referire la complicii acestora, procurorii PCCOCS vor expedia în judecată și această cauză penală.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților