[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi ofițeri de investigație – reținuți de procurorii anticorupție în urma perchezițiilor
12 Septembrie

Procuratura Anticorupție a desfășurat percheziții soldate cu reținerea a doi ofițeri de investigație (un șef de direcție și un subaltern de-al său) din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP, transmite CURENTUL.

Descinderile s-au desfășurat astăzi, 12.09.2019, atât în biroul de serviciu al șefului de direcție, dar și la domiciliul și în autoturismele celor 2 ofițeri. Acțiunile procesuale au fost desfășurate în cadrul urmăririi penale inițiate pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și corupere pasivă, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Potrivit materialelor cauzei, subalternul a pretins și primit mijloace bănești în sumă de 14950 Euro de la un agent economic, susținând că poate influența asupra șefului său ca acesta să nu transmită materialele avute la examinare organului de urmărire penală pentru pornirea procesului penal pe faptul comiterii evaziunii fiscale de către agentul economic. După primirea mijloacelor băneşti, ultimul nu a fost tras la răspundere penală.

Ca rezultat al acțiunilor de urmărire penală efectuate au fost identificate și ridicate obiecte și documente aferent obiectului investigației, ambii ofițeri fiind reținuți pe un termen de 72 de ore, în izolatorul CNA.

La moment se efectuează alte acțiuni de urmărire penală care nu suferă amânare.

Documentarea faptelor infracționale a fost realizată de Procuratura Anticorupție în comun cu Centrul Național Anticorupție și Inspectoratului Național de Investigație.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților