[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi moldoveni – depistați aflându-se ilegal în zona de frontieră
8 Mai

Polițiștii de frontieră din Troițcoe documentează doi cetățeni moldoveni, care au fost depistați la linia frontierei moldo-ucrainene fără acte și cu justificări neclare privind aflarea în zonă, transmite CURENTUL.

În primul caz, conaționalul de 35 de ani a fost observat pe direcția localităților de frontieră Iserlia – Petrovsk, în timp ce se deplasa haotic și prezenta un comportament straniu. La apropierea patrulei Sectorului Poliției de Frontieră Troițcoe bărbatul s-a arătat puțin derutat și nesigur în declarații. În cele din urmă, acesta a recunoscut că o zi în urmă a fost documentat pentru violență în familie și se gândea că ar fi constituit un motiv de reținere și plasare în arest, acest fapt l-a determinat să fugă și să se ascundă. Ulterior, persoana a prezentat și un certificat, eliberat recent pe numele său de către reprezentanții Penitenciarului din or. Cahul. Totodată, locuitorul sat. Porumbrica, r-nul Cimișlia, a precizat că nu avea intenția de a trece clandestin frontiera de stat, însă pentru aflarea sa ilegală în zona de frontieră va fi amendat contravențional.

Cel de-al doilea conțional a fost depistat astăzi, în jurul orei 03:45, ca urmare a unui schimb de informații cu grănicerii ucraineni. Din motiv că a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Ucrainei și pentru a evita răspunderea pentru fapta sa, cât și o eventuală ”interdicție”, bărbatul a încercat prin ocolirea punctului de trecere să ajungă în Republica Moldova. Acesta a fost depistat de patrula Poliției de Frontieră pe direcția Vîsocianskoe – Troițcoe, la doar 50 metri de linia de frontieră, pe interiorul țării.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților