[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi moldoveni au încercat să treacă ilegal frontiera spre Ucraina, dar au fost reținuți de polițiști. Unul din ei este dat în căutare națională
5 Februarie

Poliţiştii de frontieră au reţinut doi cetăţeni moldoveni care încercau să treacă „nevăzuţi” frontiera verde, cu intenţia de a ieşi ilegal din R. Moldova pentru a ajunge în or. Odessa, Ucraina. Unul din ei este dat în căutare de organele de drept naționale pentru comiterea infracțiunii de furt pe teritoriul R. Moldova, transmite CURENTUL.

În data de 4 februarie a.c., în jurul orei 15.30, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca aflată în misiune de control pe sectorul încredințat conform dispoziției de serviciu, a observat două persoane de gen masculin care se îndreptau pe jos, spre linia de frontieră. Acestea prezentau un comportament suspect și clar vizibil intenția de a trece ilegal frontiera. Operativ, polițiștii de frontieră au acționat și la 10 metri de frontieră au reținut doi bărbați, fără acte de identitate. Din spusele acestora s-a aflat că sunt cetățeni moldoveni în vârstă de 26 şi, respectiv, 31 de ani, cu vize de domiciliu în r-nul Comrat și r-nul Slobozia. La fel, persoanele au recunoscut că intenționau să ajungă ilegal în Ucraina, mai exact în or. Odessa.

În rezultatul cercetărilor suplimentare, s-a aflat că din luna ianuarie curent unul dintre tinerii reținuți era căutat de către Inspectoratul de Poliție Cimișlia, ca fiind bănuit de furt. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore. Cel de-al doilea moldovean în prezent este cercetat în stare de libertate, cu obligația de a se prezenta la instituțiile de resort privind elucidarea circumstanțelor pe cazul dat.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților