[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi minori sunt cercetați penal pentru furturi din mai multe locuințe din Capitală
5 August

Doi minori, cu vârstele de 15 și respectiv 16 ani, domiciliați în capitală, au fost reținuți și sunt cercetați penal, pentru comiterea unei tâlhării și mai multor furturi din locuințe pe teritoriul mun. Chișinău, transmite CURENTUL.

Aceștia pe parcursul lunilor mai-iulie, au comis un atac tâlhăresc și cel puțin 15 furturi din locuințe. Astfel, în seara zilei de 18 iulie, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, a fost alertat de către o doamnă în vârstă de 78 de ani, comunicând că a fost amenințată cu un cuțit și în mod deschis i-au fost sustrași bani. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă a sect. Botanica și ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție pentru stabilirea circumstanțelor. La fața locului forțele de ordine au stabilit că individul a pătruns în locuință prin gemul de la balconul apartamentului, unde amenințând cu un cuțit și aplicând violența fizică față de proprietara locuinței care la acel moment era singură acasă, în mod deschis i-a sustas bani în sumă de 23 000 de lei. Femeia a fost preluată de un echipaj medical și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Pe cazul dat fiind inițiată o cauză penală în baza articolului 188 CP RM „Tâlhărie”, iar polițiștii imediat au dispus un șir de măsuri speciale de investigație cu privire la stabilirea și reținerea făptușului.

Atfel, în urma măsurilor speciale de investigație întreprinse de forțele de ordine, individul a fost identificat. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 16 ani, ulterior s-a stabilit că acesta de comun cu un alt minor de 15 ani, au mai comis 15 furturi din locuințe și magazine pe teritoriul municipiului Chișinău, de unde au sustras bunuri materiale, carduri bancare de pe care ulterior au extras bani, telefoane mobile și mijloace bănești. Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 300 000 lei. Acțiunile lor au fost surprinse de camere de supraveghere. Aceștia anterior de nenumărate ori au fost cercetați penal pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Minorul de 16 ani, pentru comiterea atacului tâlhăresc și furt a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Conform legislație , faptele comise se pedepsesc cu închisoare pe un termen de la 8 la 10 ani. Al doilea minor se cercetează în stare de libertate pentru furt și riscă închisoare până la 4 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților