[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi minori din r. Cahul – cercetați de polițiști pentru furt în plină stradă
21 August

Doi minori, cu vârstele de 13 ani și, respectiv, 17 ani, originari dintr-o localitate din r. Cahul, au fost reținuți de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectați de comiterea unui jaf, transmite CURENTUL.

Astfel, la data 14 august, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Buiucani, a fost alertat de către un minor, comunicând că a fost jefuit în timp ce se afla pe str. Ion Creangă. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor. La locul faptei minorul în vârstă de 14 ani, a comunicat polițiștilor că în timp ce se afla pe str. Ion Creangă, în mod deschis a fost deposedat de 250 lei și o boxă audio de către două persoane necunoscute lui, după care au fugit într-o direcție necunoscută.

În urma măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație, indivizii au fost identificați și escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale minorii și-au recunoscut vinovăția cu privire la fapta comisă. Este de menționat că minorii nu sunt la prima abatere, anterior fiind în vizorul forțelor de ordine.

În acest context pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru „jaf “, care conform legislației în vigoare se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților