[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi militari ai Armatei Naționale au fost detașați în Mali
9 Octombrie

Republica Moldova a detaşat doi militari ai Armatei Naţionale în Misiunea Uniunii Europene de instruire militară şi consiliere pentru forţele de apărare şi securitate din Mali, transmite CURENTUL.

Cei doi ofiţeri – locotenent colonel Eugen Cioran şi maior Vadim Ciuhrii – din Brigada „Moldova”, au fost selectaţi, pregătiţi şi echipaţi conform cerinţelor UE.

În Mali, militarii se vor afla timp de şase luni şi vor fi responsabili de instruirea reprezentanţilor structurilor de apărare şi securitate în domeniul artileriei şi medicinii.

De notat că decizia privind detaşarea militarilor Armatei Naţionale în Misiunea UE din Mali a fost luată de Guvernul Republicii Moldova în luna septembrie curent.

Participarea ţării noastre în misiunea respectivă contribuie la consolidarea eforturilor în vederea asigurării păcii şi stabilităţii la nivel european şi internaţional şi nu încalcă statutul de neutralitate prevăzut în Constituţie.

Misiunea Uniunii Europene de instruire militară şi consiliere pentru forţele de apărare şi securitate din Mali a fost instituită la 17 ianuarie 2013, în baza deciziei Consiliului UE.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților