[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi jurnaliști și-au unit forțele și lansează un proiect inedit!
26 Mai

Jurnaliştii Liviu Moraru și Mihai Burciu vor lansa un proiect inedit pentru țara noastră – „Academia de Televiziune, Teatru şi Film”, informează CURENTUL.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, scopul proiectului este crearea abilităţilor practice de expunere, de consiliere psihologică de neuro-programare a motivării și dezvoltării creativităţii individuale şi stimulare a nivelului participativ public a participanţilor în viaţa socială şi sectorul de activitate ocupat.

Dezvoltarea creativităţii copiilor și tinerilor reprezintă o preocupare permanentă pentru cadrele didactice înzestrate cu un acut simţ al imperativului social. Creativitatea reliefează un mod de a fi, o modalitate de gândire. Este mai întâi de toate o aptitudine individuală obişnuită, de care dispunem în general în egală măsură, prezentă în fiecare dintre noi şi diferită prin coeficientul intelectual. Este suficient să o cultivăm cu ajutorul unor tehnici adecvate pentru ca ea să devină o stare de spirit.

„Ne confruntăm constant în mediul nostru social cu probleme, îndatoriri neobişnuite sau cu proiecte pe care trebuie să le realizăm, care ne solicită ingeniozitatea şi spiritul inventiv. Şi fiecare găseşte până la urmă idei și trucuri pentru a-şi dezvolta o metodă de lucru. Creativitatea necesită întâi de toate o stare de spirit pozitivă. Formularea unei probleme într-o manieră pozitivă înseamnă să plecăm de la principiul că problema respectivă are o soluţie. Aşadar, dispunem cu toţii de un potenţial creativ pe care îl putem dezvolta. Multitudinea de cunoştinţe înmagazinate în creier ne dă posibilitatea să identificăm noi piste de reflecţie şi acţiune când ne confruntăm cu o situaţie dată. Astfel, inventăm plecând de la un fond personal de cunoştinţe, experienţe, emoţii sau proiecte. Desigur, creativitatea se înscrie în cadrul unui demers voluntar care necesită timp şi efort» se spune în comunicat.

Scopul lansării acestei noi concepţie de reformulare a procesului de comunicare şi relaţionarea socială prin, “Academia de televiziune, teatru şi film”, este de a-l ajuta pe participant să privească lumea cu alţi ochi, incitându-l să recurgă la idei concrete şi inedite, îndrumându-l spre o multitudine de situaţii întrucât instrumentele practice propuse sunt aplicabile atât în cadrul reflecţiei personale, cât şi în cel al activităţii de grup. Acest lucru, ne va permite să dezvoltăm mediul comod de formare a unor noi comportamente social-educativ-formative prin stimularea creativităţii la nivel personal şi de relaţionare social în orice domeniu.

Participanţii vor primi direct de la specialiştii certificaţi, cursuri şi laboratoare practice de dicţie, scriere ştiri, reporterie, actorie, fotografie, prezentare la pupitru ştiri şi emisiuni, vlogging, tehnici de filmare spot şi film, platformă de expunere publică TEDx School, prin antrenarea flexibilităţii discursului, zare, ţinută, limbaj non-verbal. Ca scop principal, ne propunem combinarea viziunilor ştiinţifice cu cele aplicativ-practice în dezvoltarea creativităţii individuale, ca dimensiune şi condiţie psihologică a personalităţii umane.

Proiectul va urmări de asemenea crearea de noi locuri de muncă şi obţinerea de profit, prin satisfacerea acestei nevoi la un nivel diferit prin tehnicile de lucru, şi deci mai înalt decât alţi prestatori de servicii, comune profilului nostru de activitate. Echipa şi personalul Academiei de Televiziune, Teatru şi Film, este unul bine pregătit, certificate la segmental pe care îl ocupă şi vor avea responsabilităţi bine delegate.

La fel se mai comunică faptul că, personalul ”Academiei” este unul bine pregătit, oameni cunoscuți din presa autohtonă, cu multă experiență în televiziune și radio, specialiști desăvârșiți în teatru și film, cât și din domenii conexe, cu expertiză și calificare inclusiv în pedagogie. Pe parcurs echipa va crește în componență cu alți colegi cu o valoare importantă.

Totodată, Academia va deține un concept de studii în bloc, cu module fixate pentru perioade de trei luni, șase și un an.

„Pentru orele de curs „Academia” va dispune de sală spaţioasă, amenajată cu scaune, mese, dotată cu proiector şi ecran de protecţie, flipchart, suporturi pentru diferite necesități de activitate. Laboratoarele practice se vor realiza în studioul ”Academiei” dar și pe platouri de filmare amenajate special în aer liber, cât și la studiourile de televiziune și radio partenere. Platourile vor avea o pregătire specifică de décor, atât pentru înregistrarea emisiunilor, cât şi pentru realizarea pupitrelor de ştiri şi spaţiului necesar pentru radio. Pe lângă designul zonelor de filmare, platourile vor dispune de camera de filmat, fixate pe stative mobile, prompter, microfoane, căşti şi lumini. Pentru studioul de fotografie va fi amenajată o zonă specială, în care fotograful va putea preda şi exersa tehnicile practice de fotografie. Spaţiul ”Academiei” va oferi posibilitatea de realizare a antrenamentelor artistice din modulul “teatru şi actorie”, vlogging, dar şi evenimente de generic “TEDx School” şi “Karaoke Lab Speaking”, cursuri de actorie și dans” – se menţionează în comunicat.

Christina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților