[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi deputați solicită Procuraturii Generale să-și îndeplinească atribuțiile, referindu-se la schemele de spălare a banilor
23 Aprilie

Deputații Iurie Reniță și Lilian Carp cer Procuraturii Generale să-și îndeplinească funcția și să scoată la lumină toate schemele și oamenii implicați în procesul de spălare de bani în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Deputatul Iurie Reniță a declarat că a prezentat anterior la Procuratură toate documentele, referindu-se la „cazul Bahamas”. El a vorbit și despre implicarea în diverse activități a soției șefului statului.

Pe de altă parte, deputatul Lilian Carp s-a referit la anularea sechestrelor în cauza penală pe numele lui Vlad Plahotniuc, care a fost pornită la 15 octombrie 2019, pe faptul spălării de bani în proporții deosebit de mari și, urmare a investigațiilor, mijloacele bănești ale companiilor indicate în declarațiile de avere ale fostului lider democrat „s-a constatat că au ca origine Bass System SRL”. „Scoaterea sechestrului pe această companie, dispus la 17 februarie, va periclita procesul de restituire a banilor furați din întreprinderile din țară”, a spus Carp, referindu-se, în context, și la faptul că anterior Procuratura declara că, cetățeanul Constantin Țuțu ar avea de răspuns la câteva întrebări, iar acum se plimbă liber după 14 zile de carantină, la fel și alții care ar fi implicați.

„Cer Procurorului General să se autosesizeze și să se apuce de lucru”, a spus Lilian Carp.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților