[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi cetățeni străini au fost depistați de Biroul Migrație și Azil. Au intrat ilegal pe teritoriul R. Moldova
11 Decembrie

La 09.12.2019, ofițerii Biroului migrație și azil al MAI au organizat în sudul țării o măsură pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini, transmite CURENTUL.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost depistați doi străini originari din Ucraina și Federația Rusă, fără acte de identitate. În urma investigațiilor s-a stabilit că ultimii, au intrat pe teritoriul Republicii Moldova ilegal, eludând punctul de trecere al frontierei de stat.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală, conform componentelor infracțiunii prevăzute de art. 362 Cod penal, trecerea ilegală a frontierei de stat.

Dacă li se va dovedi vinovăția, străinii riscă amendă în mărime de până la 750 unități convenționale, sau închisoare de până la 2 ani.

Urmare a celor stabilite, în privința străinilor au fost inițiate proceduri de returnare cu instituirea interdicțiilor de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe perioada de 5 ani. Totodată, la demersul Biroului, instanța de judecată a dispus luarea în custodie publică a figuranților în Centrul de plasament temporar al BMA.

Cristina Pendea

1 2 3

Inapoi la arhiva noutaților