[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi bărbați – documentați pentru prepararea și utilizarea narcoticelor în țară
26 Aprilie

Doi locuitori ai orașului Lipcani sunt documentați pentru prepararea și utilizarea substanțelor narcotice pe teritoriul țării. Incidentul a fost înregistrat în seara zilei de ieri, 25 aprilie a.c., după o lună de monitorizare a persoanelor implicate, transmite CURENTUL.

Potrivit informației operative precum că pe teritoriul fostei fabricii de conserve din orașul Lipcani își dau întâlnire tineri care se ocupă cu ilegalități și anume pregătesc prin diverse metode plante interzise prin lege pentru ca ulterior să le consume.

În repercursiunea acțiunilor întreprinse de către angajații PF, au fost identificați doi cetățenii cu vârstă de 33 și 25 de ani, originari din localitatea sus numită. S-a stabilit, că persoanele în cauză păstrau în depozitele avariate ale fostei fabrici de conserve, o cantitate de masă vegetală. Ulterior, aceștea au fost surprinși în timp ce întrebuințau substanțele psihotrope.

În cadrul cercetării la fața locului au fost depistate și ridicate aproximativ un kilogram de masa vegetală de culoare verde cu miros specific asemanatoare de canabis, semințe de cînepă de culoare verde și un aparat confecționat artezanal predistinat pentru consumul masei gata preparate.

Audiați, bărbații nu au dorit să comunice detalii privind activitatea lor, dacă se vor găsi vinovați, persoanele riscă conform art 217, al. 1 CP al RM, de la 1 la 6 ani de închisoare cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii. În prezent polițiștii de frontieră derulează acțiuni suplimentare pentru a elucida toate circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate.

Cristina Pendea

uyiuyi utrhd liuhl

Inapoi la arhiva noutaților