[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi bărbați – bănuiți că au facilitat trecerea ilegală a frontierei în schimbul a 4 mii euro
7 Decembrie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul Nord, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate au reținut doi bărbați bănuiți că au facilitat și organizat trecerea ilegală a frontierei de stat, prin postul vamal Leușeni, în schimbul sumei de 4000 euro, transmite CURENTUL.

Mai exact, cei doi au pretins că au influență asupra persoanelor din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, astfel încât persoana solicitantă să intre în țară fără ca să fie înregistrată în baza de date relevantă. Motivul solicitării ținea de faptul că solicitantul era anunțat în căutare într-un dosar penal pentru escrocherie. Astfel, aceștia au primit suma de bani în două tranșe, pentru ca să-i asigure persoanei intrarea nedetectată în țară, iar luni, 6 decembrie au fost reținuți de oamenii legii.

După audierea acestora de către procurorii PCCOCS, oficiul Nord, bănuiții și-au recunoscut vinovăția și colaborează în vederea elucidării tuturor circumstanțelor. Cu referire la solicitant, în privința acestuia va fi pornită urmărirea penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Operațiunea a avut loc sub supravegherea procurorilor PCCOCS, cu sprijinul ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate și ai Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a MAI.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților