[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dodon și Vasnețov au avut o întrevedere. Află detalii!
27 Aprilie

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut, astăzi, o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasneţov, informează CURENTUL.

„Am făcut un schimb de opinii cu privire la starea actuală a relațiilor bilaterale, precum și situația pandemică în ambele state. Diplomatul mi-a comunicat că urmărește cu atenție și apreciază modul în care autoritățile gestionează criza provocată de virusul de tip nou, dînd asigurări că Federația Rusă susține aceste acțiuni. În context, am transmis sincere mulțumiri partenerilor ruși, în special Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru sprijinul acordat Moldovei în momente atît de dificile. În special m-am referit la avionul oferit gratuit țării noastre pentru transportarea din China la Chișinău a echipamentelor de protecție, atît de necesare populației noastre, dar și la creditul în valoare de 200 mln. de euro, acordat de Federația Rusă Republicii Moldova.

În altă ordine de idei, am discutat despre acțiunile care sunt întreprinse cu prilejul marcării celor 75 de ani de la Marea Victorie, precum: vizita la domiciliu a veteranilor, renovarea monumentelor, amenajarea cimitirelor militare ș.a. Am fost unanimi în opinia că manifestațiile care ar implica un număr mai mare de persoane urmează a fi amînate pentru mai tîrziu, cînd efectele pandemiei vor fi diminuate și nu va exista risc de infectare pentru populație”, a scris Dodon, pe o rețea de socializare.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților