[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dodon și Krasnoselskii au făcut un schimb de opinii cu privire la procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol
3 Iunie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a anunțat că, la inițiativă reciprocă, a avut o discuție telefonică cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselskii, informează CURENTUL.

„În cadrul dialogului, am făcut un schimb de opinii cu privire la procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol, am analizat anumite rezultate ale ședințelor Grupurilor de lucru pentru consolidarea încrederii. Am convenit să continuăm dialogul pentru a identifica soluții în vederea consolidării încrederii dintre oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului. În mod special, am analizat situația creată în Zona de Securitate, în raioanele adiacente râului Nistru, mai cu seamă a celei din satele raionului Dubăsari – Cocieri, Vasilievca, Molovata Nouă, Roghi, satul Copanca din Căușeni ș.a. Localnicii sunt nevoiți să ajungă pe malul drept al Nistrului doar cu ajutorul bacului plutitor. Această stare a lucrurilor este consecința unui șir de măsuri întreprinse de structurile transnistrene în lupta cu virusul COVID-19, ceea ce a generat probleme grave pentru locuitorii satelor respective”, a scris Dodon, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, au fost unanimi în opinia privind necesitatea luării, în mod reciproc, a unor măsuri care ar simplifica deplasarea locuitorilor între cele două maluri ale Nistrului.

„Am reiterat faptul că Chișinăul va depune eforturi pentru a nu admite ca măsurile sau acțiunile întreprinse să afecteze drepturile locuitorilor din regiunea transnistreană. Împreună cu domnul Krasnoselskii am convenit asupra oportunității de a efectua acțiuni necesare pentru protecția oamenilor contra infectării cu coronavirus. Fără îndoială, sănătatea oamenilor este valoarea supremă, însă trebuie să fie acordat sprijin și în soluționarea problemelor de ordin social-economic”, a mai scris Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților