[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dodon: M-am adresat domnului Kozak ca partea rusească să revadă posibilitatea ca producătorii să poată exporta produsele în Federația Rusă nu doar până la 1 iulie
24 Iunie

Președintele R. Moldova, Igor Dodon și reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu R. Moldova, vicepremierul rus, Dmitri Kozak, au discutat, astăzi, la Chișinău, pe marginea mai multor subiecte ce țin de colaborarea moldo-rusă, transmite CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, Președintele țării a vorbit despre subiectele discutate.

„Astăzi, Vasile Șova a fost numit de Guvern în funcția de președinte din partea R. Moldova a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborarea economică. M-am adresat domnului Kozak ca partea rusească să revadă posibilitatea ca producătorii să poată exporta produsele în Federația Rusă nu doar până la 1 iulie. Este vorba de 5 produse care se exportă acum și sunt economii de milioane de lei la export. De asemenea, am discutat despre permisiunea autoturismelor de mare tonaj să poată să expună produsele noastre în F. Rusă. O altă întrebare ține de lărgirea numărului de companii care pot intra pe piața rusească. Și o altă întrebare a fost despre transportul gazului. Am convenit și cu Premierul țării să începem cât mai curând negocierile”, a spus Igor Dodon.

La rândul său, Dmitri Kozak a menționat că se află în R. Moldova, după depășirea crizei politice, să reînceapă munca în relațiile bilaterale ale celor două state.

„Vom discuta propunerile Președintelui Igor Dodon, este important să scoatem barierele care sunt pentru a colabora în toate domeniile. Toate acestea se vor discuta în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborarea economică”, a spus Dmitri Kozak.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților