[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dodon – la nordul țării: „Conducerea de vârf a Republicii Moldova va depune toate eforturile pentru a susține agricultura”
5 Mai

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon continuă vizitele de lucru prin țară. Astăzi se află la nord, informează CURENTUL.

„În mod tradițional, voi discuta cu autoritățile locale, agenții economici și personalul spitalelor, voi felicita veteranii cu ocazia Zilei Victoriei. Inițial am depus flori la Complexul Memorial din orașul Fălești, aducând astfel un omagiu față de toți cei care au căzut în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în Afganistan și în timpul conflictului militar din anul 1992, precum și celor care au participat la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl. Ulterior, am mers la spitalul raional din Fălești unde, împreună cu administrația și personalul, am discutat despre situația epidemiologică din regiune. Instituția medicală este dotată cu utilajul necesar, lucrătorii medicali dispun de toate mijloacele de protecție necesare. În prezent, aici sunt internați 10 pacienți infectați cu coronavirus, 30 de persoane s-au externat deja. Numărul total al celor infectați din raion este de 148 de persoane, dintre care 58 s-au vindecat, iar șapte au decedat”, a scris Dodon, pe o rețea de socializare, la începutul vizitei de lucru.

Potrivit șefului statului, ulterior, a vizitat administrația raională din Fălești, unde, împreună cu Sergiu Fîntînă, președintele raionului, a discutat cele mai importante chestiuni legate de dezvoltarea social-economică a regiunii și a infrastructurii locale.

„În special, autoritățile raionului solicită asistență în finisarea lucrărilor de reconstrucție a apeductului din râul Prut și a stadionului orășenesc, precum și relansarea uzinei de zahăr și a fermei de păsări care, ceva timp în urmă, au avut un rol important în dezvoltarea sectorului agricol a raionului, dar și a întregii țări. Am dat asigurări autorităților raionale că Guvernul și Aparatul Președintelui acordă o importanță primordială regiunilor și proiectele respective vor fi realizate în pofida crizei provocate de pandemie. De asemenea, am adresat felicitări lui Serghei Cușnir, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care în anul curent va împlini 95 de ani. Serghei Cușnir a fost înrolat în Armata Roșie în anul 1943. După război, a lucrat în sovhoz, în organizațiile de partid, în cadrul oficiului poștal. În semn de înaltă apreciere a contribuției sale în Marea Victorie, a realizărilor în muncă și cu ocazia aniversării a 75-a a Victoriei, i-am înmânat lui Serghei Cușnir cea mai înaltă distincție a Moldovei – Ordinul Republicii”, a punctat el.

În continuarea vizitei de lucru în raionul Fălești, Igor Dodon a anunțat că s-a familiarizat cu activitatea a două întreprinderi agricole.

„Prima dintre ele aparține fermierului Ion Mîțu, care cultivă cereale pe o suprafață de 200 de hectare, dispune de 30 de hectare de pomi fructiferi și trei hectare de viță de vie. Gospodăria mai deține un depozit mare cu o cameră frigorifică. Cea de-a doua întreprindere – „Efelin Agro Alexandra Oală” cultivă grâu pe o suprafață de 250 de hectare, orz – pe 100 de hectare, porumb – pe 230 de hectare și floarea soarelui – pe 250 de hectare. Am apreciat înalt activitatea ambilor fermieri, exprimându-mi recunoștința pentru faptul că în aceste condiții dificile, ei creează locuri de muncă și continuă să asigure securitatea alimentară a raionului și a țării. Am menționat că conducerea de vârf a Republicii Moldova va depune toate eforturile pentru a susține agricultura”, a mai scris Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților