[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dodon l-a rugat pe Mattarella să permită intrarea cetățenilor Republicii Moldova în Italia
29 Iulie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon susține că a avut astăzi o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, informează CURENTUL.

„M-am adresat Președintelui Mattarella cu rugămintea de a permite intrarea cetățenilor Republicii Moldova în Italia, cu condiția prezentării certificatelor de testare la COVID-19 și efectuării, în caz de necesitate, a testări repetate imediat după intrare în Italia”, spune Dodon.

„În altă ordine de idei, am apreciat sprijinul Italiei în promovarea agendei de reforme a Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce vizează integrarea europeană a țării noastre. Am salutat faptul că în Republica Moldova sunt înregistrate circa 1400 de întreprinderi cu capital italian iar investițiile în capitalul social fiind de circa 1,8 miliarde de lei, astfel Italia plasându-se pe locul doi după numărul întreprinderilor cu capital străin în țara noastră. În 2019, Italia s-a situat pe locul patru la nivel mondial printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 7,8% în comerțul total”, a adăugat Igor Dodon.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților