[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dodon către Hahn: Dacă în viitor vor apărea divergențe între PSRM și blocul ACUM, aceste forțe vor lăsa problemele la o parte
20 Iunie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, care se află cu o vizită de lucru în Republica Moldova, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon, a scris că, la întrevedere a participat și șeful Delegației Comisiei Europene în Moldova, Peter Michalko.

„În debutul dialogului, am exprimat mulțumiri partenerilor europeni pentru recunoașterea noii majorități parlamentare și a Guvernului precum și pentru susținerea eforturilor depuse de noua guvernare legitimă în vederea stabilizării situației în țară. Am menționat faptul că reacția promptă și clară a Uniunii Europene și a altor parteneri externi ai Moldovei este foarte importantă pentru noi și ne oferă șansa pentru o nouă dezvoltare a RM. I-am comunicat dlui Hahn că la ședința Consiliului Republican, Partidul Socialiștilor pro-prezidențial a adoptat o decizie cu privire la susținerea eforturilor Guvernului Maiei Sandu privind realizarea reformelor întru binele țării și al poporului. Am menționat că și Administrația Președintelui va acorda sprijinul necesar Cabinetului de Miniștri, deoarece consideră că acest lucru va contribui la consolidarea noii guvernări și la îmbunătățirea dialogului cu partenerii externi”, a precizat șeful statului.

În context, Igor Dodon l-a informat pe diplomatul european despre importanța asigurării unei activități pe termen lung a majorității parlamentare și a Guvernului.

„Consider că pentru realizarea tuturor reformelor necesare țării va fi nevoie de cel puțin un an, însă ar fi ideal ca actuala configurare a guvernării să fie menținută pentru toți cei patru ani de mandat parlamentar. În această ordine de idei, am subliniat că fracțiunea parlamentară a PSRM a adoptat decizia de a nu admite în rândurile sale „transfugi” din alte fracțiuni, pentru a nu continua practica negativă a fostei guvernări în frunte cu Partidul Democrat. Am menționat că dacă în viitor vor apărea divergențe între PSRM și blocul ACUM, aceste forțe vor lăsa problemele la o parte, pentru a menține stabilitatea, ori se vor înțelege în privința organizării alegerilor parlamentare anticipate. La finele întrevederii, Johannes Hahn a comparat noua guvernare a RM cu o echipă de fotbal: când echipa națională iese pe teren, jucătorii trebuie să uite că reprezintă diferite cluburi și să lupte cu abnegație pentru victoria țării lor. Consider că aceasta este o notă foarte potrivită oferită guvernării legitime care, în numele intereselor naționale ale Republicii Moldova, a lăsat într-o parte divergențele ideologice și cele geopolitice”, a mai scris Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților