[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dodon către Chicu: Rog să reveniți la mecanismul când săptămânal se făcea analiza detaliată a prețurilor
15 Ianuarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că, în cadrul ședinței săptămânale, a discutat cu Premierul Ion Chicu referitor la monitorizarea evoluției prețurilor în țară, informează CURENTUL.

În briefingul de presă de după întrevederea săptămânală a Președintelui, Premierului și Speakerului, Igor Dodon a declarat că „suntem în economia de piață”.

„Regulile spun că piața dictează prețurile, dar asta nu înseamnă că Guvernul, statul, nu trebuie să se implice în tot ce ține de monitorizarea prețurilor. Avem o experiență foarte bună, atunci când în Guvernul Greceanîi, fiind Prim-viceprim-ministru, am gestionat acest proces, împreună cu dl. Chicu, la acea etapă. Rog, dle Premier, să reveniți la acel mecanism, când săptămânal, la nivel de viceprim-ministru sau Premier se făcea o analiză detaliată a dinamicii prețurilor pe toate tipurile de produse în RM, dar cu accent pe produsele sociale. De aceea, vă rog, în timpul apropiat să reveniți la acest mecanism benefic, pe care noi l-am implementat anterior, fiind în echipă în blocul economic al Guvernului”, a precizat Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților