[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Vara 2018: Câți copii din România se vor odihni în Moldova
14 Martie

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a încheiat consultările publice asupra proiectului cu privire la organizarea odihnei de vară a copiilor și adolescenților în sezonul estival 2018, transmite CURENTUL.

Potrivit documentului, ministerele și unitățile administrative centrale, în comun cu Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova vor finaliza până la 18 mai 2018 lucrările de pregătire a taberelor, inclusiv cele cu sejur de zi, dotându-le cu inventar și utilaj special, vor întreprinde măsurile necesare pentru extinderea rețelei de tabere de odihnă și întremare a sănătății copiilor și adolescenților.

De asemenea, din bugetul de stat și cele locale, dar și din sumele plătite de părinți, întreprinderi, organizații și asociații vor finanța biletele de odihnă.

Casa Națională de Asigurări Sociale va acorda gratuit 25% din totalul biletelor pentru unele categorii de copii: orfani, din familii monoparentale, defavorizate, familii cu 3 sau mai mulți copii, aflați sub tutelă, plasați în servicii de tip familial, etc..

UTA Găgăuzia va informa MECC despre situația taberelor de odihnă din regiune până la 25 mai 2018.

De asemenea, MECC v a achiziționa 100 bilete și va suporta cheltuielile tur-retur pentru elevii din România; 300 bilete pentru elevii din instituțiile de învățământ din estul țării și or. Bender; 100 bilete și va suporta cheltuielile tur-retur pentru copiii din estul țării și or. Bender care se vor odihni pe teritoriul țării.

Astfel, pentru un copil, părinții vor trebui să achite 175, 63 lei pentru o zi la o tabără de odihnă și întremare a sănătății.

La o tabără sportivă a școlilor sportive pentru copii și juniori – 209,70 lei.

Pentru o zi într-o tabără turistică pentru adolescenți, părinții vor achita 192,71 lei/zi.

179,45 lei/zi la o tabără sportivă pentru elevii claselor superioare și 137,84 lei/zi la o tabără de întremare cu sejur de zi.

Proiectul îl puteți vedea mai jos:

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților