[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Uniunea Teatrală din Moldova către Curtea de Apel: Pledăm pentru proces liber în cazul Filat
16 Septembrie

Uniunea Teatrală din Moldova a adresat un apel către  magistrații Curții de Apel Chișinău, prin care „îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu abuzurile comise în sistemul judiciar din ţara noastră, încălcarea flagrantă a drepturilor omului, lipsa transparenţei şi implicarea politicului în actul de justiţie”, făcînd referire la dosarul ex-Prim-ministrului Vlad Filat, care, potrivit semnatarilor, „decurge într-un mod netransparent, ”pe furiş”, pe întuneric şi cu lezarea drepturilor”, informează CURENTUL.

Subsemnații declarației cer ca dosarul să fie examinat în mod public, ședințele să fie deschise.

„Vlad Filat cere de mult ca procesul să fie public, iar această solicitare a fost sprijinită şi de raportorii europeni cu care s-a întâlnit. De aceea, considerăm că este cazul ca dosarul să fie examinat în prezenţa presei, procesul judiciar prezentând un interes deosebit pentru întreaga societate”, se pune în declarație.

Reprezentanții Uniunii Teatrale cer „ca şedinţele să fie publice, din moment ce, conform declaraţiilor celor două părţi ale procesului, nici acuzatorii, nici învinuitul nu au ce ascunde”.

„Este important ca toată societatea şi mass-media să cunoască care sunt elementele, probele sau pseudo-probele din acest dosar. Pledăm pentru un proces liber, aşa cum trebuie să se procedeze într-o ţară cu adevărat democratică”, se mai spune în declarație.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților